האם ג'לטין טוב לשיער? וגם כיצד משתמשים

ג׳לטין לשיער

ג'לטין (נקרא גם גלדין או מקפית) והוא מוצר חלבון שמקורו בקולגן. יש לו יתרונות בריאותיים חשובים בשל השילוב הייחודי שלו של חומצות אמינו. הוכח כי הג'לטין ממלא תפקיד בבריאות המפרקים ובתפקוד המוח, ישנן גם עדויות לכך שג'לטין לשיער עשוי להגדיל את עובי השערה ואף להפחית נשירת שיער.

מהו ג'לטין?

ג'לטין הוא חלבון קרישי שמופק בין השאר מעצמות ומעורות של בעלי חיים, בעיקר מבקר, חזירים ודגים. הוא עשוי כמעט כולו מחלבון, ופרופיל חומצת האמינו הייחודית שלו מעניקה לו יתרונות בריאותיים רבים.

קולגן הוא החלבון המצוי ביותר בבני אדם ובעלי חיים. הוא נמצא כמעט בכל מקום בגוף, אך הוא נפוץ ביותר בעור, בעצמות, בגידים וברצועות.

הוא מספק כוח ומבנה לרקמות. לדוגמה, קולגן מגביר את גמישות העור ואת חוזק הגידים. עם זאת, קשה לאכול קולגן מכיוון שהוא נמצא בדרך כלל בחלקים לא טעימים של בעלי חיים.

למרבה המזל, ניתן לחלץ את הקולגן מחלקים אלה על ידי הרתחתם במים. אנשים רבים עושים זאת לעתים קרובות כשהם מכינים ציר מרק כדי להוסיף טעם וחומרים מזינים.

הג'לטין המופק במהלך תהליך זה הוא חסר טעם וצבע. הוא מתמוסס במים חמים, ונראה כמרקם דמוי ג'לי כשהוא מתקרר.

דבר זה עושה אותו שימושי כתוסף ג'ל בייצור מזון, במוצרים כגון ג׳לי וסוכריות גומי. ניתן לצרוך אותו גם כמרק עצמות או כתוסף.

לפעמים, הג'לטין מעובד הלאה כדי לייצר חומר הנקרא קולגן הידרוליזט, המכיל את אותן חומצות אמינו כמו הג'לטין ובעל אותם יתרונות בריאותיים.

עם זאת, הוא מתמוסס במים קרירים ואינו יוצר ג'לי. המשמעות היא שזה עשוי להיות טעים יותר כתוספת לאנשים מסוימים.

הן ג'לטין והן קולגן הידרוליזט זמינים כתוספי מזון בצורת אבקה או גרגירי.

עם זאת, הוא אינו מתאים לטבעונים מכיוון שהוא עשוי מחלקי בעלי חיים.

ג'לטין מיוצר על ידי בישול קולגן. הוא כמעט כולו עשוי מחלבון ובעל יתרונות בריאותיים רבים. ניתן להשתמש בו בייצור מזון, לאכול כמרק עצמות או לקחת אותו כתוסף.

ג'לטין לשיער ולעור

מחקרים שנערכו על תוספי ג'לטין מראים תוצאות חיוביות המעידות על שיפור מראה העור והשיער.

מחקר אחד כלל נשים שאכלו כ -10 גרם חזיר או קולגן דגים (זכרו שקולגן הוא המרכיב העיקרי בג'לטין).

הנשים חוו עלייה של 28% בלחות העור לאחר שמונה שבועות של נטילת קולגן חזיר, ועלייה של 12% בלחות העור לאחר נטילת קולגן דגים.

בחלק השני של אותו מחקר, 106 נשים התבקשו לאכול 10 גרם של קולגן דגים או פלסבו מדי יום במשך 84 ימים.

המחקר מצא כי צפיפות הקולגן של עור המשתתפים עלתה באופן משמעותי בקבוצה שקיבלה קולגן דגים, בהשוואה לקבוצת הפלסבו.

מחקרים מראים כי נטילת תוסף ג'לטין יכול גם לשפר את עובי השיער ואת צמיחתו.

מחקר אחד נתן תוסף ג'לטין או פלסבו למשך 50 שבועות ל -24 אנשים הסובלים מהתקרחות ונשירת שיער.

מספר השיער גדל ב -29% בקבוצה שקיבלה ג'לטין לעומת קצת יותר מ -10% בקבוצת הפלסבו. צפיפות השיער עלתה גם היא ב- 40% עם תוסף הג'לטין, לעומת ירידה של 10% בקבוצת הפלסבו.

מחקר אחר דיווח על ממצאים דומים. המשתתפים קיבלו 14 גרם ג'לטין ליום, ולאחר מכן חוו עלייה ממוצעת בעובי השיער של כ -11%.

עדויות מראות כי ג׳לטין יכול להגדיל את הלחות ואת צפיפות הקולגן של העור. ג׳לטין לשיער עשוי גם להגדיל את עובי השיער.

ג'לטין עשוי לשפר את בריאות המפרקים והעצמות

מחקרים רבים חקרו את יעילות הג'לטין כטיפול בבעיות מפרקים ועצמות, כגון דלקת מפרקים ניוונית.

אוסטאוארתריטיס היא הצורה הנפוצה ביותר של דלקת פרקים. זה קורה כאשר הסחוס המרפד בין המפרקים מפסיק לעבוד, מה שמוביל לכאבים ונוקשות.

במחקר אחד, 80 אנשים עם אוסטאוארתריטיס קיבלו תוסף ג'לטין או פלסבו למשך 70 יום. אלה שלקחו את הג'לטין דיווחו על הפחתה משמעותית בכאבים ובנוקשות במפרקים.

במחקר אחר, 97 ספורטאים קיבלו תוסף ג'לטין או פלסבו למשך 24 שבועות. אלו שנטלו ג'לטין חוו הפחתה משמעותית בכאבי מפרקים, הן בזמן מנוחה והן במהלך פעילות, בהשוואה לאלה שקיבלו פלסבו.

סקירת מחקרים מצאה שג'לטין עדיף על פלסבו לטיפול בכאבים. עם זאת, הסקירה הגיעה למסקנה כי אין מספיק הוכחות המעידות על האפשרות להמליץ ​​לאנשים להשתמש בה לטיפול באוסטאוארתריטיס.

תופעות הלוואי היחידות שדווחו על תוספי ג'לטין הן טעם לא נעים ותחושת שובע. יחד עם זאת, ישנן עדויות להשפעות החיוביות שלהן על בעיות במפרקים ובעצמות.

מסיבות אלה, אולי כדאי לנסות תוספי ג'לטין אם אתה נתקל בבעיות אלה.

ישנן עדויות לשימוש בג'לטין למי שסובל מבעיות מפרקים ועצמות. מכיוון שתופעות הלוואי הן מינמליות, בהחלט כדאי לשקלות לקחת ג'לטין כתוסף

ג'לטין עשוי לשפר את תפקוד המוח ואת בריאות הנפש

הג'לטין עשיר מאוד בגליצין, אשר נקשר לתפקוד המוח.

מחקר אחד מצא כי נטילת גליצין שיפר באופן משמעותי את הזיכרון והיבטים מסוימים של תשומת לב.

נטילת גליצין נקשרה גם לשיפור בכמה הפרעות בריאות הנפש, כגון סכיזופרניה.

למרות שלא לגמרי ברור מה גורם לסכיזופרניה, החוקרים מאמינים כי חוסר איזון של חומצות אמינו עשוי לשחק תפקיד.

גליצין היא אחת מחומצות האמינו שנחקרו אצל אנשים עם סכיזופרניה, ותוספי גליצין הוכחו כמפחיתים כמה מן התסמינים.

כמו כן, נמצא כי הוא מפחית את הסימפטומים של הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD) והפרעה דיסמורפית בגוף (BDD).

גליצין, חומצת אמינו בג'לטין, יכולה לשפר את הזיכרון ואספקטים מסוימים של תשומת הלב. כמו כן נמצא כי הוא מפחית את הסימפטומים של מצבים מסוימים של בריאות הנפש, כגון סכיזופרניה ו- OCD.

ג'לטין עשוי לעזור לך לרדת במשקל

הג'לטין כמעט אינו מכיל שומן ופחמימות, תלוי איך הוא עשוי, ולכן הוא די דל בקלוריות.

מחקרים מראים שזה עשוי אפילו לעזור לך לרדת במשקל.

במחקר אחד, 22 אנשים קיבלו כל אחד 20 גרם ג'לטין. כתוצאה מכך, הם חוו עלייה בהורמונים הידועים כמפחיתים תיאבון, ודיווחו כי הג'לטין עזר להם להרגיש מלאים.

מחקרים רבים מצאו שתזונה עתירת חלבונים יכולה לעזור לך להרגיש שבע יותר. עם זאת, נראה כי סוג החלבון שאתם אוכלים ממלא תפקיד חשוב.

מחקר אחד נתן ל-23 אנשים בריאים או ג'לטין או קזאין, חלבון המצוי בחלב, כחלבון היחיד בתזונתם במשך 36 שעות. החוקרים מצאו שג'לטין הפחית את הרעב ב -44% יותר מהקזאין.

ג'לטין עשוי לסייע בירידה במשקל. הוא דל בקלוריות והוכח שהוא עוזר להפחית תיאבון ולהגביר את תחושת המלאות.

כיצד להכין ג'לטין בעצמך

ניתן לקנות ג'לטין ברוב החנויות, או להכין אותו בבית מחלקי בעלי חיים.

אתה יכול להשתמש בחלקים מכל בעל חיים, אך המקורות הפופולריים הם בקר, חזיר, כבש, עוף ודגים.

אם אתם רוצים לנסות להכין בעצמכם, עשו כך:

רכיבים:
  • 1.5 ק״ג של עצמות בעלי חיים
  • מספיק מים כדי לכסות את העצמות
  • 1 כף (18 גרם) מלח (לא חובה)
הוראות הכנה:
  • שמים את העצמות בסיר. אם אתה משתמש במלח, זה הזמן להוסיפו.
  • יוצקים מספיק מים כדי לכסות את העצמות בסיר.
  • מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.
  • מבשלים על אש נמוכה עד 48 שעות. ככל שהוא מתבשל יותר, כך תקבלו יותר ג'לטין.
  • מסננים את הנוזל, ואז נותנים לו להתקרר ולהתמצק.
  • גירפו את כל השומן מהמשטח וזרקו אותו.

אופן הכנה זה דומה מאוד לאופן הכנת מרק עצמות, שהוא גם מקור פנטסטי לג'לטין.

הג'לטין יישמר שבוע במקרר, או שנה במקפיא. השתמש בתבשילים וברטבים, או הוסף אותו לקינוחים.

אם אין לך זמן להכין בעצמך, ניתן לקנות אותו גם בצורת גרגירים או אבקה. ניתן לערבב ג'לטין מוכן מראש למזון חם או לנוזלים, כגון תבשילים, מרקים או רטבים.

אפשר גם לחזק בעזרתו מאכלים קרים או משקאות, כולל שייקים ויוגורטים. ייתכן שתעדיף להשתמש בהידרוליזט קולגן לשם כך, מכיוון שיש לו את אותם יתרונות בריאותיים כמו לג'לטין ללא מרקם דמוי ג'לי.

אפשר להכין ג'לטין באופן ביתי או לקנות מוכן מראש. אפשר להוסיף אותו לתבשילים, רטבים ושייקים.

שורה תחתונה

הג'לטין עשיר בחלבון, ובעל חומצות אמינו ייחודיות המעניקות לו יתרונות בריאותיים רבים.

ישנן עדויות לכך שג'לטין עשוי להפחית כאבי מפרקים ועצמות, להגביר את תפקוד המוח, לסייע בהפחתת סימני הזדקנות העור.

כמו כן ג'לטין לשיער יכול גם למנוע נשירת שיער והתקרחות אצל אנשים הסובלים מתופעות אלה.

מכיוון שהג'לטין הוא חסר צבע וטעם, קל מאוד לכלול אותו בתזונה.

אתה יכול להכין ג'לטין בבית על פי מתכון פשוט, או שאתה יכול לקנות אותו מוכן מראש להוסיף לאוכל ולמשקאות היומיומיים שלך.

About מנהל המלחמה בנשירה

בעודי נלחם בנשירה הארורה על בסיס יום יומי בגלל שהתברכתי בגנים ״מעולים״ החלטתי ליזום ולפתוח את הבלוג הזה שכל כולו יהיה מוקדש לאנשים כמוני, שנלחמים בנשירת השיער ובהתקרחות. המידע שמוצג באתר הוא מידע שנרכש במשך השנים עם הרבה ניסוי וטעייה כי ״אין חכם כבעל נסיון״

View all posts by מנהל המלחמה בנשירה →

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *