מה זה SLS (סודיום לאוריל סולפט), והאם רצוי להמנע ממנו

סודיום לאוריל סולפט והקשר שלו לנשירת שיער

סודיום לאוריל סולפט (SLS) הוא המרכיב בשמפו שאנו מכירים כחומר הקצפה, אך זהו גם האשם או הגורם לבעיות רבות של נשירת שיער. בדרך כלל משתמשים בו מכיוון שהוא מרכיב זול ואנחנו אוהבים את הבועות קצף שהוא יוצר לשיער ולגוף.

למעשה כמעט כל השמפואים בשוק מכילים SLS כמרכיב העיקרי, והוא משמש כבסיס לחומר הפעיל. עם זאת, כאשר אתה משתמש בשמפו המכיל SLS כמרכיב העיקרי שלהם, אתה נותן יד לחומר ניקוי קשה הנחשב בין חומר פעילי שטח המגרים ביותר הקשורים ליובש ואדמומיות בעור.

למעלה מ- 95 אחוזים מכל השמפואים המסחריים בשוק משתמשים במרכיב זה בפורמולה שלהם.

מה זה SLS?

סודיום לאוריל סולפט הוא חומר חזק להסרת לכלוך, שכן הוא נקשר ללכלוך ולשומן על שיערך וגם על הקרקפת. לאחר שטיפת השיער, הלכלוך יורד על ידי ה- SLS.

עם זאת, גם לאחר שטיפת ה- SLS שנמצא בשמפו, שאריות ה- SLS יכולות להישאר על השיער והקרקפת. המשך השארתו על השיער והקרקפת בהחלט יגרום להתייבשות השיער והקרקפת ויכולו להופיע בעיות רגישות מסוימות.

סודיום לאוריל סולפט נמצא גם בחומרי ניקוי שימושיים לניקוי רצפות ומנועים. כשהוא ממיס את השומן במנוע, הוא גם ממיס שמני עור חיוניים על העור שגורמים ליובש.

האם משהו שמשמש לניקוי תעשייתי טוב לשמפו על שיער? איך זה יכול להיות בטוח? החשש האמיתי טמון בהשפעותיו של סודיום לאוריל סולפט רק לאחר שהזקיק השיל את השיער.

הזקיקים החשופים והפתוחים מתים כאשר הם נחשפים לתכונות החומציות של סודיום לאוריל סולפט לפרקי זמן ארוכים או במינונים גבוהים. כחלק ממחזור צמיחת השערה, האדם הממוצע משיל מעל מאה שערות מדי יום.

זה משאיר את זקיק השיער פתוח להתקפה על ידי סודיום לאוריל סולפט ואת תכונותיו המזיקות, המגרה והמייבש. כאשר זקיק השיער מת לחלוטין, השיער לא יצמח בחזרה.

שמפואים הם המוצרים המדווחים בתדירות הגבוהה ביותר ל- FDA. סודיום לאוריל סולפט אחראי לגירויים בעיניים, לשיער מפוצל וסיבוכים בקרקפת. ישנם מקרים שדווחו כי הוא אחראי לנפיחות בפנים ובזרועות.

ישנם חברות שונות שמצאו אלטרנטיבה בריאה לשימוש בסודיום לאוריל סולפט בקו הטיפול שלהן. הם החליפו מרכיב מזיק זה באפשרויות הנגזרות באופן טבעי יותר לניקוי השיער ולהפחתת הגירוי שגורמים חומרי פעילי שטח אחרים (כמו SLS).

יש לנקוט בפעולות למזעור הסיכון. יש כאלה שהמידע על סכנות ה-SLS יגרום להם לנטוש את השמפו הרגיל שלהם ולעבור לשימוש בשמפו בלי מלחים ומחומרים טבעיים בלבד.

כדאי לבחור בשמפו המכיל כמה שפחות דטרגנטים (חומרי ניכוי כימיים) ולפעול באופן שיתרום לטיפוח של השיער בצורה בריאה יותר.

אם בכל זאת אתם משתמשים בשמפו המכיל SLS:

  • לשטוף באופן מיידי את השיער, אל תשאירו את השמפו על שיערכם למשך זמן ממושך!
  •  לשטוף טוב טוב את השיער ולוודא שלא יישארו שאריות של SLS.

באופן כללי כדאי:

  • לבדוק את הרכיבים בשמפו לפני שקונים, תמיד מומלץ לרכוש שמפו איכותי של חברה מוכרת, סביר להניח ששמפו כזה יעלה בהתאם, אך תהיו בטוחים שזה יהיה שווה אתה הכסף שלכם.

לסיכום

אכן SLS הוא חומר שעל פניו יכול לגרום לנזק גדול, אך אין מספיק מחקרים מדעיים חד משמעיים שמוכחים שהוא גורם כל שהוא לנשירת שיער.

כמובן שאם אפשר עדיף להמנע ממנו, תוכלו לראות את רשימת השמפואים המומלצים עלינו, חלקם כוללים את הSLS אך הם עדיין נחשבים להכי טובים בשוק עד היום. אז אל תבהלו יותר מדי, וכמובן תעשו את השיקולים שלכם בעצמכם.

About מנהל המלחמה בנשירה

בעודי נלחם בנשירה הארורה על בסיס יום יומי בגלל שהתברכתי בגנים ״מעולים״ החלטתי ליזום ולפתוח את הבלוג הזה שכל כולו יהיה מוקדש לאנשים כמוני, שנלחמים בנשירת השיער ובהתקרחות. המידע שמוצג באתר הוא מידע שנרכש במשך השנים עם הרבה ניסוי וטעייה כי ״אין חכם כבעל נסיון״

View all posts by מנהל המלחמה בנשירה →

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *